I dag er der finskbrød på bloggen. Finskbrød er i Danmark en velkendt julesmåkage. Det er en simpel og lækker lille småkage, og jeg elsker den. :-)
Når der i julen er meget chokolade, marcipan og konfekt er det nu rart med nogle gammeldags småkager indimellem.
Finskbrød
Ca. 165 g smør eller margarine
250 g hvedemel
2 spsk. koldt vand
85 g sukker
Æg til pensling
Perlesukker
- Smørret smuldres i melet, og blandes godt. Vandet og sukker tilsættes.
- Dejen æltes godt sammen. Brug varmen fra håndfladerne, det gør dejen nemmere at arbejde med. Rul nu dejen ud i pølser, hvorefter der skæres små stykker på 2-3 cm ud.
- Pensel de små stykker med æg, og dyp dem i perlesukker.
- Kagerne bages ved 180 grader i ca. 12 minutter, eller til de er let gyldne.
- Pernille Elise
Ingen kommentarer:
Send en kommentar